Minami Karate Dojo

Shotokan Karate i Tønder


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/minami.dk/public_html/templates/minami_v4/functions.php on line 180

Træning

I Minami karate dojo har vi et blandet hold og et børnehold.

Det blandede hold er primært for voksne og større børn med højere grad.
Voksen holdet træner : tirsdag og torsdag 17.00-18.30

 

Børneholdet er for børn fra 7 - 14 år og under 3 kyu.

Børn udvikler sig forskelligt. Der kan være børn på 6 år der er meget klar til at dyrke karate og børn på 8 der ikke er klar endnu.

For at kunne træne i Minami Karate Dojo, SKAL børn være fyldt 7 år. Når børn kommer til træning de første par gange, vil trænerne så vurdere om barnet er helt klar og der kan være børn der har godt af at vente et halvt år inden de starter.  Det gør vi både for barnets skyld og for de andre børn på holdet, så alle får noget ud af træningen.

 

Derfor er børneholdet også nu delt op i to hold:

Børnehold-begynder træner : onsdag kl. 17.00-18.00

Børnehold-fortsætter træner: onsdag kl. 18:00 - 19:00

 

 

Hvor?

Der trænes på

Ludwig-Andresen-Schule

Popsensgade 2

6270 Tønder

 

Hvem er hvem i Dojo'en?

Sensei
Sensei betyder lærer og bliver brugt som en respektful form for henvendelse til instruktører og andre højt graduerede karateka'er .
Når man gør sin éntre i en Dojo (træningssal) bukker man først mod Shinzen eller Shomen og derefter for Sensei.
Ligemeget hvad Sensei siger så er det "lov" over alle foreskrevne regler. Det er af denne grund, at når man besøger en anden Dojo, at det er høfligt og del af almindelig etikette  at følge de anvisninger Sensei giver, uanset hvad man er blevet fortalt et andet sted.

Sempai
Sempai betyder "senior/ældre" og er alle med mere karateerfaring end dig.
Du vil være junior (kohai) til nogle personer og sempai til andre. Dette tilsyneladende stive/strenge hierarki bliver ofte misforstået, og nogle bruger det til at dominerer andre. Disse  personer viser meget lidt forståelse for Karate og får derfor meget lidt respekt i karatefællesskabet.
At være Sempai betyder ikke at man per automatik får respekt. At være Sempai kræver stor ansvarlighed, tålmodighed, viden, modenhed og diciplin.
Sempai er et ledende eksempel og det er hans/hendes pligt at tage sig af Kohai.

Kohai
Som allerede nævnt er Kohai alle der har mindre Karateerfaring end dig. Bogstaveligt betyder Kohai "junior".
Når en person men mindre karateerfaring søger din opmærksomhed, så hjælp venligst, ikke som en der er bedre vidende og med en arrogant attitude, men som et eksempel på  en person der gennem hård træning og ydmyghed har opnået sin viden.
Husk! uanset hvor højt du er gradueret, vil der altid være en der er højere gradueret end du.